Bedre inneklima med varmepumpe

Varmepumper har en dokumentert positiv effekt på inneklima. Varmepumpens filter er med på å redusere mengden partikler som svever i luften innendørs, og det er disse partiklene som avgjør kvaliteten på luften.

Et slikt filter kan fjerne opptil 54% av svevepartikler i luften, og bidrar med dette i svært positiv retning i forhold til folk med for eksempel astma og allergier. Oppvarming av vannbåren varme er anbefalt av Norges Astma og Allergi Forbund, og eksperter på området anbefaler vann-vann eller luft-vann for best resultat og inneklima. Disse alternativene er populære i nybygg og eldre boliger der man eksempelvis ønsker å skifte ut oljefyr.

Luft-til-luft for bedre inneklima

I Norge er det svært gunstig å installere luft-til-luft varmepumpe siden vi allerede har et godt utbygd el-nett. Filteret i pumpen vil filtrere støvpartiklene fra luften inne i varmepumpens innedel, og varmepumpen fungerer derfor som en effektiv luftrenser.

Et godt tips kan være å tenke over at effekten varierer fra pumpe til pumpe, og kvalitet og pris har ofte en sammenheng. De forskjellige produsentene opererer med noe forskjellig teknologi på filtrene de produserer, og effekten kan derfor variere fra produsent til produsent. Proff Varmepumper er Panasonic Pro Partner. Dette er en produsent med lang erfaring rundt utvikling av varmepumper, og som virkelig levere produkter av kvalitet.

Plasma, kullfilter, -ION, HEPA Kullfilter:
Fjerner sjenerende lukt

HEPA

High Efficiency Particulate Air er en standard, opprinnelig utviklet av amerikanske myndigheter for å beskytte vitenskapsmenn mot radioaktive luftbårne partikler. Et HEPA-filter filtrerer 99,97% av partikler i luft inkludert støv, soppsporer, midd, pollen og andre allergener ned til 0,3 micron størrelse. Filteret er blitt brukt mye i luftrensere kommersielt i tillegg til den opprinnelige bruken.

Plasma

Fjerner effektivt støv, lukt og sigarettrøyk samt uskadeliggjør de fleste allergener, bakterier, virus, sopp og muggsporer. Filtrene bør byttes en gang i året, avhengig av pumpens bruksmønster og om du er allergiker.

Nanoe-X

Panasonics nye nanoe-X teknologi renser luften hjemme. Den uskadeliggjør og reduserer pollen, forurensing, sopp og sigarettrøyk ved hjelp av atomiserte, elektrostatiske vannpartikler i nanostørrelse. I tillegg til å fjerne lukt har pumpen en innvendig avfukter som begrenser forplantningen av mugg og bakterier. Det gjør at varmepumpen holder luften i hjemmet friskere og sunnere på en kostnadseffektiv måte.