Varmepumper i borettslag og sameier

Mange tror det er vanskelig å skaffe seg varmepumpe når man bor i borettslag eller sameie. Vanligvis er det to metoder å gå frem på når man skal skaffe seg varmepumpe i disse forholdene. Enten søker man til styrets borettslag om å få installere en enhet i egen bolig, ellers kan man forhøre seg om det er ønskelig fra styrets side å åpne for en allmenn godkjennelse for alle boenheter.
Ønsker du tips til hvordan du skal gå frem for å installere varmepumper i ditt borettslag/sameie?

Dialog med styret i forkant av kjøp av varmepumpe til borettslaget

Det er å anbefale at man tar kontakt med styret i forkant av kjøpet, da borettslaget kan nekte installasjon dersom en godkjenning ikke foreligger. Dette gjelder uansett om det er andre boenheter som allerede har installert en enhet, da det kan foreligge spesielle avtaler mellom eier og styre.

Dersom du er medlem i styret eller ønsker å forelegge et forslag til styret om felles innkjøp av varmepumpesystem for ditt borettslag, ta kontakt med oss i dag for hjelp i forhold til løsninger tilpasset deres behov.

Beboerne kan spare mye penger

Å få montert en varmepumpe er en investering som begynner å gi økonomiske fordeler etter kun et par år i drift. I gjennomsnitt fører oppvarming gjennom varmepumpe til at oppvarmingskostnader reduseres med ca. 50 %.

Selv om innkjøpet av produktet i seg selv er dyrere en eksempelvis panelovner, så er kostnadene som fremkommer ved bruk av slike ovner i en helt annen liga enn hva tilfellet er ved varmpumper. Les mer om de kostnadsbesparende effektene ved å trykke her.

Andre fordeler med varmepumper

1

Miljøvennlig

kjøl

Avkjøling om sommer, oppvarming om vinter

Uten-navn-2

Nyere modeller har WiFi-styring

inneklima

Sunt inneklima

Ønsker du mer informasjon om dette produktet på vegne av ditt borettslag eller sameie?